SeyahatUçuşlar

Havalimanı (Novokuznetsk): açıklamalar ve foto

Novokuznetsk Havaalanı Spichenkovo 1952'de çıktı. Hızlı gelişmesinden dolayı uluslararası statüye kavuşmuştur. Yolcu trafiği sürekli olarak artıyor. Havalimanı (Novokuznetsk) kentin adını almıştır, çünkü sadece yirmi kilometre uzaklıktadır.

Havaalanı'nın görünümü ve gelişimi

Havayolu, Ağustos 1952'de benzer küçük birkaç şirketin birleşmesiyle kuruldu. Tüm mülkleri GVF'nin Batı Sibirya Departmanına gitti. Şirketler birleştirme yöntemi, Kuzbass'ta havacılığın gelişimi üzerinde güçlü bir etkiye sahipti. En kısa sürede bir büyük teşebbüs kurulduğunda, Po-2 uçakları hemen An-2 ile değiştirildi. 1952-1967 yılları arasında Yak-12, Mi- (1, 4) ve K-15 helikopterleri ek ameliyat edildi.

1954 yılında, 184 Hava Birimi yaratıldı. Sonuç olarak, uçuş mürettebatında bir artış gerekliydi. 1956 yılı sonunda, havayolunda 172 kişi çalıştı. Yeni rotalar ortaya çıktı: Kemerovo, Novosibirsk ve diğer uzak şehirlerde. Altmışlı yıllardan beri, havayolu petrol ve gaz alanlarının araştırılması ve geliştirilmesinde görev yapıyor. 1971 yılına kadar uçak tarımsal ihtiyaçlar için ve Sovyetler Birliği'nin farklı bölgelerinde aktif olarak kullanıldı.

Havalimanı statüsünün edinilmesi

1968'de hava limanına bir havaalanı statüsü verildi. Gerekli minimum altyapıyı içeriyordu: otel, pist ve tren istasyonu. Spichenkovo Havaalanı (Novokuznetsk) 1971-1985 yılları arasında mevcut uçak ve helikopterlerde yolcu taşımacılığını gerçekleştirdi. 2,680 metre uzunluğundaki yeni bir şeritin gelişiyle birlikte, Tu-154'e düzenli uçuşlar başladı. Bir yıl sonra, havaalanında bir yemek odası ortaya çıktı. 1990'da uçuşlar bir yıl sonra Moskova'ya başladı - yeni bir istasyonun inşası. İki ilave hangar, kurtarma istasyonu ve kazan dairesi vardı.

Gelişmesinin birkaç yılı boyunca havaalanı (Novokuznetsk) zaten bir servete sahipti:

• Dokuz Tu-154 uçağı;
  • Beş - Bir-26;
  • Altı - An-24;
  • Yirmi helikopter (Mi-2 ve Mi-8).

1995 yılında havaalanı binası, çalışanların hizmet verdiği bir sağlık merkezi haline geldi. 1998'den beri uluslararası charter uçuşları başlatıldı. Aynı yıl, havayolunun mali durumu büyük oranda sarsıldı ve müdürü değiştirildi. 1999 yazının sonunda, ZAO Aerokuzbass OJSC Aerokuznetsk'in tüm kompleksini açık artırmada satın aldı. Yeni bir gelişme turu başladı. Havaalanında, uçak bakım ve onarımları için bir hangar vardı.

2012'de Airport (Novokuznetsk) uluslararası statüye kavuşmuştur. Aynı yılın Aralık ayında bir yolcu uçağı ilk defa Bangkok'a uçtu. Pek çok uçuşlar vardı: Novosibirsk, Tomsk, vb. Şimdi havaalanı büyük bir hava ulaşım merkezi. En ünlü Rus taşıyıcılar onunla işbirliği yapıyor.

pistler

Spichenkovo Havaalanı (Novokuznetsk), 2679 metre uzunluğa sahip tek bir betonarme şerit var. Pist genişliği 45 m'dir. Havaalanı, 2 ila 4 sınıf uçaklarını kabul edebilir.

dahil:

• AN-24;
  • Boeing (737 ve 757);
  • Tu-204 ve 214;
  • Airbus A320.

Yukarıdaki uçaklara ek olarak, havaalanı herhangi bir helikopter hizmetinde bulunabilir.

Havaalanı Altyapısı

Havaalanının uluslararası statüye kavuşmasından sonra, altyapısı önemli ölçüde geliştirilmiş ve geliştirilmiştir. Çevrimiçi bir skorbord arka planı alındı. Havaalanında (Novokuznetsk) bir restoran ve bir kafe var, küçük perakende butikler vardı, anne ve çocuk için bir dinlenme odası vardı. Bekleme odası üstün bir odaya dönüştürüldü. Havaalanının sınırında korunaklı bir otopark var. Otel, otuz konforlu oda sunmaktadır.

Havaalanı (Novokuznetsk), 1. ve iş sınıflarının yolcularına hizmet vermektedir. İsterseniz bir ziyafet salonu bile sipariş edebilirsiniz. 24 saat depolama alanı var. ATM ve postane, havaalanının topraklarında bulunmaktadır. Yakındaki şehirlere helikopter gezileri düzenlenen bir turizm bürosu var.

Havaalanına nasıl gidilir?

Rus uluslararası havayollarından biri havaalanıdır (Novokuznetsk). Nasıl gidilir? Şehir içi toplu taşıma araçları ile oraya gidebilirsiniz. Havaalanına otobüsler sürekli gidin:

• Novokuznetsk № 160'dan;
  • 130 ve 20 numaralı Prokopyevsk'ten (10 dakika aralıklarla Krasnogorsk pazarından).

Bir taksi sipariş etmek biraz daha pahalıdır. Ayrıca Novokuznetsk'ten özel ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz. Şehirden havaalanına sadece 20 kilometre, böylece araba ile sadece 20-30 dakika ulaşabilirsiniz.